Ingles
Aleman
Nederland

LEER SPAANS

VRIJWILLIGERS

INFORMATIE

KEN BUENOS AIRES!

OUT AND ABOUT

Studeer In ArgentiniŽ!

Een Dag Uit Het Leven Van Een Vrijwilliger

Volunteer Day Iedereen heeft wel iets speciaals wat je met anderen zo willen delen. Soms weten we niet hoe we ons steentje bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van de wereld, maar vrijwilligerswerk is een hele goede manier om bewust bezig te zijn en nieuwe deuren voor jezelf te openen. Je zult vaak versteld staan van je zelf. Er zijn vele verschillende manieren waarop een vrijwilliger zijn of haar talenten en vaardigheden kan delen met anderen. Ook al is het resultaat slechts een (glim)lach of knuffel, onderschat nooit de kracht van de kleine gebaren.

Je zou bijvoobeeld op een kleuterschool kunnen gaan werken. Deze kleine kinderen komen vaak uit arme gezinnen met een hard en moeilijk (gezins) leven. Sommigen hebben misschiengeen ontbijt gehad en anderen zullen het heel moeilijk vinden om naar school te lopen zonder een fatsoenlijk paar schoenen. Maar zodra je de school inloopt zullen de kinderen op je af komen rennnen om je te begroeten en om te bedelven onder de vele kussen en knuffels. Zo is het makkelijk om meteen geinspireerd te zijn.

Volunteer Day 2 Na dit zeer warme onthaal volg je de kinderen naar hun felgekleurde klaslokaal. De muren zijn misschien vervallen en afgebladderd, maar er hangen veel verschillende creatieve uitspattingen in het lokaal. Verder is er niet veel op de school. Je ziet een paar oude stoelen en kleine ronde tafels die de nodige verfbeurten nodig hebben. Desalniettemin zijn de kinderen erg enthousiast met hun nieuwsgierige en lachende gezichtjes.

Vandaag heb je besloten dat je de kinderen wilt gaan schminken. Je hebt wat verf meegebracht en de kids zijn er klaar voor! Ze giechelen heel wat af terwijl je de verschillende kleuren sminck tevoorschijn tovert. Rode lippen, witte wangen, en tekeningen van kleine hartjes en diertjes op hun wangen en voorhoofd. Nadat iedereen klaar en gesminkt is wordt iedereen verzameld voor een geweldig mooie groepsfoto die je voor altijd zult bewaren, een moment dat het leven van jouw en de kinderen voor altijd zal veranderen.

Een Dag Uit Het Leven Van Een Stagiaire

Volunteer Day 3 Wie wil er nou niet werken en leven in ťťn van de meest unieke en interessnantte spannendste steden van het Zuidamerikaanse continent? Buenos Aires heeft een sterke vibe van oud-Europeaanse invloeden gemengd met de Zuid-Amerikaanse charme. In een stad die thuis is voor miljoenen emigranten, lokale bewoners en toeristen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Wellicht ben je net klaar met je studie, of nog net niet, en weet je nog niet echt wat je hierna wil gaan doen...

Stel je eens voor: wakker te worden met ochtendgeluiden in je eigen wijkje in Buenos Aires Ė inclusief vogeltjes die zingen (echt waar). Snel opstaan, douchen en op weg je werk, via een dichtbijgelegen cafe waar je snel een broodje eet, en geniet van de geuren van het heerlijke; je bent op weg naar het bohemian gedeelte van de wijk San Telmo, vol schattige cafťīs, antiek winkeltjes, en locals die de welbekende tango dansen op de plazas en in de straten. Eťn van stages die we aanbieden is de kans om te werken bij een lokale krant. Maak een afspraak met de lokale redacteur en bespreek nieuwe ideeŽn over de lokale politiek, de economie en de eigenschappen die deze wijk juist zo fantastisch maken. Ga naar buiten en praat met de lokale bevolking om te horen wat zij vinden en kom daarna met JOUW eigen ideeŽn wat goede plannen zouden kunnen zijn om deze krant meer belangrijke informatie te laten verspreiden en zo te laten functioneren als smeltkroes voor de lokale samenleving. Zo breng je je Spaans in de praktijk door heel veel te oefenen, en ondertussen leer je meer dan je ooit gedacht zou hebben over Buenos Aires en Argentinie. En wat een mooie werkervaring erbij op je CV te zetten, als je weer terug bent in Nederland.

Ons stageprogramma biedt vele verschillende opties voor studenten die geÔnteresseerd zijn in het werken in het buitenland en een echte ervaring willen hebben met het day-to-day life in Argentinie, de locale gewoontes en de cultuur, en die de Spaanse taal serieus nemen.

GESPONSORD DOOR


| Tango in Argentina | Spanish Program in Buenos Aires | Volunteer Work in ArgentiniŽ | Excursions in Buenos Aires | Site Map | Resources |

© 2024 www.spanishinbuenosaires.Com - Learn Spanish Language in Argentina
Spanish immersion courses in Buenos Aires, Argentina
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: