Ingles
Aleman
Nederland

LEER SPAANS

VRIJWILLIGERS

INFORMATIE

KEN BUENOS AIRES!

OUT AND ABOUT

Studeer In Argentinië!

Getipte Boeken:

Hier zijn een paar reisgidsen om u op uw reis naar Argentinië en de fantastische stad Buenos Aires voor te bereiden!

De Lonely Planet Argentinië
De Lonely Planet Buenos Aires stadsgids
Argentinië van Frommer (Volledige Frommer, reisgids)
De Rough Guide voor Buenos aires 1 (Rough Guides Reisgidsen)
Zuidamerikaans Handboek
Argentijns Handboek

Romans:

Lees eens een Latijnsamerikaans roman als voorbereiding op je reis naar Argentinie!.

Romans en Andere Interessante Boeken Om Te Lezen:

Honderd Jaar Eenzaamheid (Cien Años de Soledad) door Gabriel Garcia Marquez

Een erkend meesterwerk! Dit is het verhaal van zeven generaties uit de familie Buendia in Macondo, de stad die zij zelf hebben opgericht. Hoewel er weinig meer dan een bezetting was die door bergen omringd werd, heeft Macondo zijn oorlogen en de nodige rampen gekend, en zelfs de nodige wonderen. Het boek kan gezien worden als een microcosmo van het Colombiaanse leven. De geheimen liggen verborgen, gecodeerd in een boek en slechts Aureliano Buendia kan deze geheimen onthullen en openbaren. Het mengen van de politieke werkelijkheid met magische realisme, fantasie en grappige uitvindingen maakt van „Honderd Jaar Eenzaamheid“ één van de leukste, originele werken van de twintigste eeuw.

Tante Julia en de Scriptwriter (La Tía Julia y El Escribidor) door Mario Vargos Llosa

Dit boek onderzoekt het tragikomische verband tussen twee kunstenaars, Mario en Camacho, en hun boeken. De verhalen van Mario worden gevoed door het leven rondom hem heen en van Camacho door de fantasieën die door zijn het desintegrerende meningen worden gevormd. En er is een hele bijzondere rol weggelegd voor La Tía Julia...

Gabriela, Kruidnagel en Kaneel (Gabriela, Clavo y Canela) door Jorge Amado

Met de komst van Gabriela in de Braziliaanse stad Ilheus waren de dingen nooit meer hetzelfde. Het is het jaar 1925, de cacaoaanplantingen bloeien volop en de stad gaat vooruit. Nacib de arabier, is echter bezord omdat zijn kok is weggelopen. Hij gaat naar de markt om een migrant in te huren om hem te helpen en komt een jong mulatto meisje tegen genaamd Gabriela.Iets in haar stem zorgt ervoor dat hij haar een kans geeft, en al gauw blijkt dat hij niet de enige man is die haar heeft opgemerkt. Plotseling zijn er meer belangrijke dingen om overna te denken, naast de dagelijkse zorgen: liefdeszaken, moord, banketten, begrafenissen, verlangen, haat, wraak en de vele wonderen die er bestaan.

De Generaal en zijn Labyrint (El General En Su Laberinto) door Gabriel Garcia Marquez

Op zesenveertigjarige leeftijd besluit Generaal Simon Bolivar, die de Spanjaarden van zijn land dreef en de bevrijder van Zuid Amerika werd, een laatste reis te maken. Hij maakt een reis naar de Magdalene Rivier, zodat hij wanneer hij langs de steden komt langs de kust, hij opnieuw de glorietijden en de verradenissen van zijn jeugd herleeft. In beslag genomen door zijn geheugen hoopt Bolívar een uitweg in het labyrint te vinden waarin hij al zijn leven heeft geleefd.

De herfst van de Patriarch (El Otoño del Patriarca) door Gabriel Garcia Marquez

Zich afspelend in een niet gespecificeerd Caraïbisch land, is dit het verhaal van een natie die door een dictator werd overheerst die net is gestorven na een lange regeerperiode. De hoofdthema's in dit boek zijn teleurstelling en illusie.

Santa Evita door Tomas Eloy Martinez

Enkele van de grote leiders van onze tijd zijn Lenin, Mao tse-Tung en Stalin. Mao, in ieder geval, is nog te zien voor de massa's, zo´n twee decennia na zijn ´einde´. Maar geen persoon veroorzaakte zo veel intrige zoals Eva Peron. Opgeheven aan tot bijna goddelijkheid in Argentinië na haar dood in 1952, werd haar volkomen bewaarde lichaam gegrepen door het Argentijnse leger. Tegen die tijd had haar lichaam de status van een heilig overblijfsel verworven, en terwijl de legerambtenaren het uit de handen van de Peronisten wilden houden, waren zij bang om het lichaam te vernietigen bang voor de weerslag die zou kunnen volgen. Tomas Eloy Martinez heeft het verhaal van het lichaam van Eva Peron opnieuw samengebracht met Santa Evita, en in het proces, een rijk boek geschreven dat niet alleen het verhaal van één van de bizardere saga's in de geschiedenis van Zuidamerikaanse politiek vertelt, maar dat ook het hart raakt van de eeuwenoude menselijke impuls om mythen tot stand te brengen en verhalen te vertellen.

Het groene Huis (La Casa Verde) door Mario Vargos Llosa

Een Zuidamerikaanse stad is verdeeld wanneer een vreemd groen huis over de rivier wordt gebouwd. Voor de jonge meisjes en de mannen van Piura, is het huis een night-time genoegen-oase. Voor de godsdienstige en morele krachten in de stad, is het groene huis de incarnatie van de Duivel - een kwaad dat moet worden vernietigd.

De Dood van Artemio Cruz (La Muerte De Artemio Cruz , Punto de Lectura, 108/1) door Carlos Fuentes

Artemio Cruz herdenkt op zijn sterfbed de gebeurtenissen van zijn leven in dit meesterwerk van Fuentes. De roman wordt verteld in de eerste, tweede en derde persoon, symbolisch van ego, identiteitskaart en superego van het karakter. Cruz onderzoekt de sterfgevallen die hem spaarden. Zijn gebrek aan moed en persoonlijke offers, ironisch genoeg, geven Cruz een fortuin en bekendheid. Hij verlaat de oorlog en wordt gezien als oorlogsheld. Hij ontsnapt aan zijn executie. Door leugens en bedrog, krijgt Artemio Curz toestemming om de zuster van de man te huwen die gedood in zijn plaats. De taal van de roman is rijk en gevariëerd. De lezer gaat in de morfine-veroorzaakte trein van bewustzijn van Cruz binnen, vindt sterfbed observaties die met oud geheugen worden geregen en springt door het leven van Cruz. La Muerte DE Artemio Cruz is een roman van zelf--oordeel. Alvorens te sterven, onderzoekt Cruz de waarde van zijn bestaan.

De Visie van Elena Silves (La Vision De Elena Silves) door Nicholas Shakespeare

In de Amazone, in de stad Belen, in het hart van de Peruaanse wildernis, zitten drie oude mannen op een bank. Zij zitten elke dag op het plein onder de hete zon, en herinneren zich de vrouwen van wie zij hielden en de wereld toen het een betere plaats was. Op een dag, haast zich een vrouw voorbij hun bank die zij zich allen herinneren - Elena Silves, het meisje met ogen zo blauw als de hemel die eens de een visie had en door de autoriteiten van de Kerk sindsdien in een klooster hoog in de Andes is verbannen. Maar de oude mannen herinneren zich iets anders. Zij herinneren zich dat Elena intertijd verliefd was op Gabriel, een revolutionaire student die de meest gewilde man in Belen werd. ¨Geschreven met precisie, duidelijkheid en zeldzame schoonheid - naast Salman Rushdie en recente Bruce Chatwin, sluit Shakespeare zich nu aan bij de rangen van de Nieuwe school Exotics " - Robert Carver, ¨New Statesman¨.

In Patagonië (In Patagonia) door Bruce Chatwin

Zijn interesse in Patagonië dat voor het eerst werd gewekt door een aanwezigheid uit zijn grootmoeders´ huis. Chatwin gaat op een route van Buenos Aires naar Tierra del Fuego. Aangezien hij zwerft naar waar het een eeuw eerder werd ontdekt, vangt hij glimpsen op van het leven van de kolonisten, de gauchos en de Indiërs die zich dun over de pampas uitspreidden. De diepe eenzaamheid, isolatie en het fatalisme de impliciet in het leven van die die aan het eind van de aarde leven worden vervoerd in laconic door de proza van Chatwin. Reizend tussen deze buitenposten van het mensdom, amuseert hij zich in de achtervolging van een reeks riddles ongeacht de slothopdracht - en aangezien wij in de wereld van Chatwin van esoterics worden getrokken, waar Butch Cassidy tot een rijpe oude dag leefde, en revolutionaries kappers werden, worden de lijnen tussen feit, veronderstelling en uitvinding bijna onmogelijk te onderscheiden. Dus, wie is Che Guevara?

Als u ooit binnen Zuid-Amerika hebt gereisd of een reis aan het plannen bent, dan hebt u zonder twijfel van de naam Che Guevara gehoord. Het is geen wonder zijn naam te horen vallen in gesprekken over bijvoorbeeld geschiedenis, politiek of literatuur. Che is beremd! Hij gaf de Zuid-Amerikaanse geschiedenis in alle facetten gestalte en werd legendarisch onder de mense door zijn rol in de Cubaanse revolutie.

Ernesto „Che“ Guevara, algemeen bekend als Che Guevara, was El Che, of eenvoudigweg Che, Argentijns Marxist revolutionair, politicus, auteur, arts, militaire theorist, en guerilla leider.

Als jonge medische student, reisde Guevara door heel Latijns-Amerika en raakte ontzet door te overweldigende armoede die hij zag. Zijn ervaringen en observaties tijdens deze reizen brachten hem ertoe om te geloven dat de ingewortelde economie van het gebied ongelijkheden waren en een intrinsiek resultaat van monopolie, kapitalisme, neo-kolonialisme, en imperialisme. In Che’s ogen was de enige manier om deze situatie te verbeteren een wereldrevolutie te beginnen. Door deze uitspraak raakte hij meer betrokken tijdens de sociale hervormingen in Guatamala tijdens het voorzitterschap van Jacobo Arbenz, wiens CIA-bijgewoonde omverwerping de hard gemaakte radicale ideologie van Guevara uiteindelijk bekender maakte.

Later, in Mexico, kwam hij samen met Fidel Castro en sloot zich aan bij zijn Beweging van de zesentwintigste Juli. In December 1956, was hij bij de revolutionaristen die Cuba, onder de leiding van Castro, binnenvielen met de bedoeling om de V.S. omver te werpen. Guevara begon spoedig onder insurgents te bloeien, en werd bevorderd tot Comandante, en speelde een centrale rol in Cubaanse revolutie. Later diende hij als minister van de industrie en voorzitter van de nationale bank, alvorens de wereld als diplomaat over te steken om een serie van wereldleiders namens het Cubaanse Socialisme te ontmoeten. Hij was ook een goede schrijver en ´diarist´, die een rudimentair handboek over de theorie en de praktijk schreef over de guerilla oorlogvoering, samen met zijnt gedenkschrift van zijn motorfiets reis door Zuid- Amerika. Guevara verliet Cuba in 1965 om meerdere revoluties te voltooien. De eerste, een niet succesvolle poging binnen Kongo-Kinshasa, en toen binnen Bolivia, waar hij met behulp van De CIA gevangen werd genomen en geexecuteerd.

GESPONSORD DOOR


| Tango in Argentina | Spanish Program in Buenos Aires | Volunteer Work in Argentinië | Excursions in Buenos Aires | Site Map | Resources |

© 2024 www.spanishinbuenosaires.Com - Learn Spanish Language in Argentina
Spanish immersion courses in Buenos Aires, Argentina
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: