Ingles
Aleman
Nederland

LEER SPAANS

VRIJWILLIGERS

INFORMATIE

KEN BUENOS AIRES!

OUT AND ABOUT

Studeer In ArgentiniŽ!

Musea:

Het bezoeken van musea is een prachtige manier om een reis terug in de geschiedenis te maken, om over de gewoontes, de tradities , het leven en het milieu van de beschavingen van het verleden te weten te komen. In de afgelopen 10 jaar heeft Buenos Aires vele plaatsen als historische aantrekkelijkheden verklaard en vele lokale hot spots en tentoongestelde voorwerpen in musea veranderd. Ook heeft zich een nieuwe tak van toerisme zich ontwikkeld door lokale plaatsen en privť huizen open te stellen voor bezoek. Er zijn vele musea gewijd aan de geschiedenis van Buenos Aires en ArgentiniŽ, vooral op het gebied van paleontologie, archeologie en kunst. Er is zelfs het Museo Forense de La Morgue Judicial die kadavers op vertoning heeft! Hier kunt u vele galerijen en tentoonstellingszalen bezoeken die het unieke en interessante werk bevatten van lokale kunstenaars.

Museo Nacional de Bellas Artes
Museo Bellas Artes Minotauro Adres: Avenida del Libertador 1473
Telefoon: +54 (11) 4803 0802
Website: http://www.mnba.org.ar

MNBA is een uitvoerig algemeen kunstmuseum met een verzameling van het werk gedaan door lokale Argentijnse kunstenaars. Het heeft een mťlange van kunst die de smaken van zijn eigenaars en weldoeners zoals Jackson Pollock, Rembrandt, en El Greco vertegenwoordigen. De kracht van het museum ligt in zijn verzameling van laat 19e eeuwse en vroeg 20e eeuwse kunst met stukken van Monet, Pissaro, Renoir, Van Gogh en Picasso. Vergeet ook niet om de uitgebreide inzameling van kunst van enkele lokale Argentijnse meesters te bekijken. Dit museum is een must-see voor bewonderaars van de Vroeg Moderne Europese schilders, Franse Impressionisten, en post-Impressionisten. Doordat het gehuisvest is in een vroeger pompstation, heeft het museum lang niet de grandeur van andere musea. Echter, is het wel zeer de moeite waard het enkele van de belangrijkste artistieke schatten van de Argentijnse natie herbergt. De entree is gratis, met tours in het Engels en het Spaans.

Museo Evita
Adres: Lafinur 2988, 1425
Telefoon: +54 (11) 4807 0306
Website: http://www.museoevita.org

Museo Avila Fachada Dit is een museum met vele fascinerende punten die een hulde brengen aan Eva ĄEvitaď Duarte Peron. Het opende in 2002 op de 50ste verjaardag van haar dood om hulde aan haar leven te brengen en anderen over haar effect op ArgentiniŽ te informeren. Elke ruimte huisvest een assortiment van films, beelden en artefacten die haar leven vanaf haar kinderjaren door haar jeugd als actrice en haar verdere rol als sociale activist en Eerste Dame van ArgentiniŽ beschrijven. De tentoongestelde voorwerpen tonen haar onophoudelijke strijd voor vrouwelijke burgerrechtoorzaken en weeshuizen. Voor diegenen die geen Spaans spreken, zijn de kaarten beschikbaar met vertalingen van de filmstukjes in het Engels. De belangrijkste ruimte demonstreert de gebeurtenissen die tot haar dood leiden en omvat ook een replica van haar doodsmasker. Zij die nieuwsgierig zijn kunnen ook een bezoek brengen aan de begraafplaats Recoleta waar zij werd begraven. Elke dag, kunt u mensen vinden die de Duerte familiekluis bezoeken, de plaats waar Evita rust.

Museo de Arte Hispanoamericano Isaac Fernandez Blanco
Museo Arte Hispanoamericano Adres: Suipacha 1422
Telefoon: +54 (11) 4327 0228
Website: http://www.museos.buenosaires.gov.ar/mifb.htm

Het Hispanoamericano museum van Isaac Fernandez Blanco is gehuisvest in een klein Peruviaans gebouw, met een Andalucische tuin. Kunsten andere voorwerpen worden er tentoongesteld over de geschiedenis van Katholicisme in Zuid-Amerika met een volledige sectie toegewijd aan beelden van de Maagd Maria. Ook gevestigd binnen het museum is een intrigerende inzameling van Spaanse schilderijen, hout gravures, koloniaal zilverwerk, barokke artefacten en een verzameling van poppen. Begeleidende tours in het Engels zijn beschikbaar en dienen vooraf te worden gereserveerd.

Museo Participativo de Ciencias
Adres: Junin 1930
Telefoon: +54 (11) 4805 3456
Website: http://www.mpc.org.ar

Een wetenschaps museum met activiteiten voor de kinderen om van te genieten! Er zijn twee verdiepingen die vol staan met wetenschapsvertoningen waar de kinderen te weten kunnen komen hoe de zwaartekracht en de elektriciteit werken terwijl zij tegelijkertijd veel lol kunnen beleven in deze leerzame en plezierige omgeving. Er zijn communicatie ruimten, mechanische ruimten, muziek en geluids ruimten, allemaal met interactieve voorwerpen en onderdelen voor kinderen van alle leeftijden.

Museo Historico Nacional
Adres: Calle Defensa 1600
Telefoon: +54 (11) 4307 4457

Museo Historico Nacional Het Nationaal Historisch Museum is ťťn van de oudste en belangrijkste musea in Buenos Aires en is gesitueerd in een antiek familiehuis van de Italiaanse Lezama familie. Het heeft 33 ruimten en drie galerijen die iconografieŽn, militaire uniformen en wapens tonen, chronologische trofeen en veel meer artefacten die het verhaal vertellen van de Argentijnse geschiedenis. Deze voorwerpen bevatten persoonlijke bezittingen van beroemde ontdekkingsreizigers en conquistadors zoals Juan de Garay. De voorwerpen bewaard van missies van de Jezuieten en de overblijfselen bewaard uit de Oorlog van Onafhankelijkheid tegen Spanje kunnen ook in dit historische museum worden gevonden. Het steunpunt van het museum is de inzameling van kunst door CŠndido Lůpez: een reeks fascinerende scŤnes die de oorlog afschilderen tegen het Paraguay van de jaren 1870.

Museum van Latijns Amerikaanse Kunst van Buenos Aires (MALBA)
Museo malba Adres: Avenida Figueroa Alcorta 3415
Telefoon: +54 (11) 4806 6500
Website: http://www.malba.org.ar

Het MALBA museum is architectonisch gezien ťťn van de modernste musea in Buenos Aires en is een cultureel centrum toegewijd aan de bevordering van eigentijdse Latijns-Amerikaanse kunstenaars. Met schitterende kunstwerken van kunstenaars zoals Diego Rivera, Frida Kahlo en Emilio di Cavalcanti, is dit ťťn plaats die u zeker niet wilt missen. De schilderijen van Argentijnse kunstenaars zoals Antonio Berni, Xul Zonne en Alfredo Guttero, zullen u inspireren terwijl u ze bekijkt.

Casa Museo Carlos Gardel
Adres: Jean Jaures 735
Telefoon: +54 (11) 4964 2015
Website: http://www.museos.buenosaires.gov.ar/gardel.htm

Museo Carlos Gardel Dit is het oude huis van geliefde tango koning Carlos Gardel die zijn leven eert en zijn leven tentoonstelt. Bewonderaars en fans kunnen komen en foto's bekijken, originele muziek beluisteren, en artikelen over zijn leven en persoonlijke artefacten inzien met inbegrip van zijn beroemde fedora. Casachorizo (een worsthuis of een huis dat lang en smal is) is hersteld met het doel er hetzelfde uit te zien als in de tijd dat Gardel daar met zijn moeder in de jaren '20 leefde. Het huis werd heropend als een museum op 24 Juni 2003 op de 68ste verjaardag van zijn tragische dood veroorzaakt door een vliegtuig crash.

Museo de Ciencias Naturales ĄBernadino Rivadaviaď
Adres: Av. Angel Gallardo 470
Telefoon: +54 (11) 4982 5243
Website: http://www.macn.secyt.gov.ar/cont_Gral/home.php

Dit museum biedt een verzameling aan van de natuurlijke rijkdommen van ArgentiniŽ met een mooi aquarium en 13 tentoonstellingsruimten gewijd aan paleontologie, de Zuidpool, de geleedpotigen, de amfibieŽn, en de reptielen. De eerste verdieping huisvest een reusachtige wederopbouw van Patagonische carolini van het soort Gigantosaurus, de grootste vleesetende dinosaurus van de wereld, en de herbaceous huiculensis Argentinosaurus, met alleen al een hals die 12 meter lang is! De tweede verdieping stelt Zuid-Amerikaanse zoogdieren, vergelijkende anatomie, amfibieŽn, reptielen, hoofdzakelijk vogels en plantkunde tentoon. In samenwerking met het Onderzoekinstituut, introduceert het museum ook het niet technische publiek aan het laboratorium werk.

Museo de Motivos Argentinos ĄJosť Hernandezď
Adres:Avenida del Libertador 2373
Telefoon: +54 (11) 4802 7294
Website: http://www.museohernandez.org.ar

In dit museum vind je gaucho voorwerpen, de geschiedenis van partnering, en informatie betreffende belangrijke Argentijnse cijfers in de geschiedenis. Dit museum is voornamelijk toegewijdt aan Argentijnse arts and crafts, en handarbeid van de creoolse cultuur en de inheemse Argentijnse gemeenschappen. Het huisvest artefacten die van hout, leer, zilver, glas, porselein, steen en andere materialen worden gemaakt. De belangrijkste tentoonstellingshuizen zijn in het bezit van een selectie van artefacten die traditioneel door Gauchos worden gebruikt, met inbegrip van wapens, muzikale instrumenten en gravures. Het museum stelt ook de geschiedenis tentoon, en omvat ook een verzameling van fotografie die de veranderingen in Argentijnse tradities door de tijd heen beschrijft.

Museo Xul Zonne
Adres: Laprida 1212
Telefoon: +54 (11) 4824 3302
Website: http://www.xulsolar.org.ar

Dit is een museum, en een tentoonstelling gewijd aan het behoud van het werk van de Argentijnse schilder Alejandro Xul Zonne. Het museum werd geconstrueerd in het huis waar hij voorwerpen, beeldhouwwerken en schilderijen gebruikte die tot zijn persoonlijke verzameling behoorden. Een begeleide reis neemt u door alle stadia van zijn kunstwerk en verklaart andere werken van Xul Zonne. Zo creŽerde hij bijvoorbeeld een piano die door middel van kleuren elke noot met elke sleutel op de piano verbond, zijn eigen textuur heeft en die hierdoor blinde mensen de kans geeft om piano te leren spelen. Hij vond ook 10 nieuwe alfabetten uit, en nam deze in zijn kunstwerk op. Bij het maken van woorden, verhalen en uitdrukkingen gebruikte hij slechts de alfabetten die hij uitvond. Dit is een museum die zeker een bezoekje waard is en het zal je de kans bieden om een blik te werpen en inzicht te krijgen in de mind van de ongelooflijk begaafde en intelligente kunstenaar Xul Zonne.

GESPONSORD DOOR


| Tango in Argentina | Spanish Program in Buenos Aires | Volunteer Work in ArgentiniŽ | Excursions in Buenos Aires | Site Map | Resources |

© 2024 www.spanishinbuenosaires.Com - Learn Spanish Language in Argentina
Spanish immersion courses in Buenos Aires, Argentina
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: