Ingles
Aleman
Nederland

LEER SPAANS

VRIJWILLIGERS

INFORMATIE

KEN BUENOS AIRES!

OUT AND ABOUT

Studeer In ArgentiniŽ!

Praktische Informatie:

Visa

Een visum is niet noodzakelijk voor de meeste landen (controleer met de Argentijnse Ambassade in je geboorteland). Het toeristenvisum zal u toestaan om 90 dagen in ArgentiniŽ, voor toerisme of zaken, door te brengen.

Wat Mee Te Nemen

Woordenboek; Spaans grammaticaboek in je eigen taal; een handleiding/gids; leesboek(en); een kleine cadeau voor de gastfamilie; kleding afhankelijk van het seizoen, een regenjas

Jetlag

Een jetlag wordt veroorzaakt door de verstoring van de biologische klok- een klein cluster van hersenencellen die de timing van biologische functies controleert. Je biologische klok is afhankelijk van regelmatige ritme van daglicht en duisternis, en raakt in de war wanneer het daglicht en de duisternis in de Ąverkeerdeď tijden vallen hetgeen gebeurt in een nieuwe tijdstreek. De symptomen van een jetlag duren vaak een aantal dagen terwijl de interne lichaamsklok langzaam aan de nieuwe tijdstreek aangepast wordt.

Het niet-drinken van alcoholische dranken aan boord van het vliegtuig (en het drinken van veel water in plaats daarvan) is zowel een fysieke als geestelijke remedie. Het helpt om deshydratie te compenseren en het bevordert geestelijke helderheid. Er is geen snelle remedie om alle symptomen van een jetlag te verminderen. Breng wat tijd door buiten tijdens daglichturen en probeer om zoveel mogelijk tijd te spenderen in lichte omgevingen. Het is ook belangrijk om uw bedtijd, zo spoedig mogelijk, aan het nieuwe lokale tijdschema aan te passen. Samen met de verandering van de lokale bedtijd, is het handig te doen wat de locals doen: hun eetgewoontes, maaltijden tijdstippen, recreatieve activiteiten helpen ook goed tijdens het aanpassingsproces.

Klimaat

Door de geologische diversiteit in ArgentiniŽ, varieŽrt het klimaat van gebied tot gebied. De winter in ArgentiniŽ begint in juli en duurt tot oktober, alwaar de zomer zich vanaf December tot Maart uitbreidt. De winter is fris, het wil nog wel eens regenen en de dagen zijn wat korter; er zijn echter ook veel zonnige dagen!īs zomers wordt het warm, zijn de dagen lang en is het soms heel vochtig.

Geld in ArgentiniŽ

De munteenheid van ArgentiniŽ is de Argentijnse peso. Op het moment van schrijven (juni 2009), is de wisselkoers 3.70 Argentijnse peso's gelijkwaardig aan 1 USD. De meeste creditcards worden geaccepteerd en ATMs zijn overal te vinden in de stad. De Argentijnen gebruiken eveneens het $-teken wanneer het gaat over peso's, dus wees niet verward! Vaak zul je īu$dī of īUS$ī zien wanneer het gaat over Amerikaanse dollars. Alhoewel, als u ziet dat iets rond de $5 kost, betekent het gewoonlijk dat het in de lokale peso is.

Vervoer in ArgentiniŽ

Verkeersongevallen zijn de primaire bedreiging voor het leven in ArgentiniŽ. Het is als voetganger en bestuurder raadzaam met enige voorzichtigheid door de stad te reizen aangezien de aregentijnen vaak verkeerswetten en snelheidslimieten overschrijden.

Boleto subte pass Het openbare vervoer is over het algemeen betrouwbaar en veilig. De aangewezen optie om binnen Buenos Aires te reizen is met de radiotaxi of Ąremiseď (privť auto met bestuurder). De beste manier om zeker te weten een veilige taxi te hebben is door te bellen of door naar een officiŽle standplaats te gaan, in plaats van om er een aan te houden op straat. De hotels, de restaurants en andere ondernemingen kunnen op verzoek opdracht geven of remises taxis via de radio uitzenden, of telefoonnummers verstrekken voor dergelijke diensten. Passagiers in bussen, treinen, en de metro moeten goed opletten en enigszins rekening houden met het feit dat deze vormen van vervoer soms door stakingen of werkonderbrekingen kunnen worden onderbroken. Zelf rijden in ArgentiniŽ is over het algemeen gevaarlijker dan autorijden in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. In vergelijking zijn de bestuurders in ArgentiniŽ zeer agressief, vooral in de hoofdstad Buenos Aires. Het Amerikaanse rijbewijs is geldig in de hoofdstad en de provincie van Buenos Aires, maar de Argentijnse of Internationale vergunningen worden vereist om in de rest van het land te rijden.

GESPONSORD DOOR


| Tango in Argentina | Spanish Program in Buenos Aires | Volunteer Work in ArgentiniŽ | Excursions in Buenos Aires | Site Map | Resources |

© 2024 www.spanishinbuenosaires.Com - Learn Spanish Language in Argentina
Spanish immersion courses in Buenos Aires, Argentina
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: