Ingles
Aleman
Nederland

LEER SPAANS

VRIJWILLIGERS

INFORMATIE

KEN BUENOS AIRES!

OUT AND ABOUT

Studeer In Argentinië!

De Buurten van Buenos Aires:

Voor vele toeristen is de charme van Buenos Aires de fascinatie van de 48 districten, of buurten, die als barrios bekend staan. Er zijn vele verschillende buurten zoals La Boca, een Italiaanse buurt met helder geschilderde huizen, San Telmo met zijn vlooienmarkten en tango trefpunten, Palermo, vol met parken en trendy restaurants en bars, Belgrano, met prachtige huizen en breden straten en Recoleta, de middenklasse buurt waar prinses Maxima is opgegroeid. Elke buurt heeft zijn eigen kenmerkende kleuren en stijlen. Buenos Aires heeft niet één centrum, maar elke wijk heeft zijn eigen details, activiteiten, en interactie, elk met een verschillende sfeer en een verschillend karakter. De wolkenkrabbers buigen zich over de 19de eeuwse Victoriaanse huizen, terwijl tango-dansers zich te buiten gaan. Hieronder vindt u een korte beschrijving van sommigen van de drukste en meest bezochte barrios van Buenos Aires.

MICROCENTRO (El Centro)

San Martin Buenos Aires De buurten van San Nicolás en Montserrat staan collectief bekend als ´microcentro´. Het centrum van Buenos Aires is de drukste buurt met nauwe verbindingen met toeristische attracties zoals; de Obelisk, Avenida de Mayo, Plaza de Mayo, Florida Shopping Street, Congres, en Plaza San Martin. Dit gebied bevat de zakelijke en financiële kant evenals vele winkels, restaurants, bioscopen, parken, plazas, monumenten en overheidsgebouwen. Hier kunnen de fans van Eva Peron de Casa Rosada op de Plaza de Mayo bezoeken, waarvanuit Evita veel van haar beroemde toespraken voordroeg. Overdag i ser een druk zaken- en winkelleven: ´s avonds is het ongezellig en een beetje uitgestorven.


LA BOCA

Boca Barrio Buenos Aires La Boca is gevestigd in het zuidoosten van de stad. Dit is een kleurrijke buurt en een hoogtepunt met Europees allure, met helder geschilderde huizen die elke kleur van de regenboog illustreren. La Boca is de thuis van vele Italiaanse immigranten en hun haastig opgerichte tinnen huizen dat nu zowel een woongebied als een toeristen trekpleister is geworden. Deze buurt is ook bekend geworden vanwege één van beste de voetbalclubs van Zuid-Amerika, de Boca Juniors. Het gebruik van kleur en de algemene artistieke traditie van deze buurt werden zwaar beïnvloed door één van beroemdste kunstenaars van Argentinië, Benito Quinquela Martin. Hij was het die zijn kunst als vorm van politiek en sociaal protest gebruikte. Andere aantrekkelijkheden in La Boca omvatten het Museo de Cera, het wasmuseum en tentoonstellingen die door de Stichting Proa worden georganiseerd. Een wijk om te bezoeken, niet zo zeer om te verblijven.

SAN TELMO

San Telmo 01 Als een van de oudste districten van Buenos Aires, wordt deze barrio gekenmerkt door oude koloniale huizen en de smalle steegjes met kinderkopjes. De eerste bewoners van San Telmo waren vissers en havenarbeiders; dit is toe te schrijven aan zijn nabijheid tot de haven van Buenos Aires. Zij waren van gemengde Europese oorsprong - Iers, Genoese, en „criollos“ (een mengeling van de Spanjaarden en de mensen die in de kolonie woonden). In dit gebied is ook de San Telmo Markt, die dagelijks in een reusachtige ijzeren zaal wordt gehouden en waar u verse kruiden tot antieke kleding kunt kopen. Maak eens een wandeling door de straten bij nacht en struikel over de vele stelletjes die op Plaza Dorrego te vinden zijn. Op zondagen kunt u de beroemde vlooienmarkt bezoeken, die kraam na kraam vol staan met juwelen, antiquiteiten, met de hand gemaakte hebbedingetjes en ander koopwaar. Er zijn veel restaurantjes en cafes, antiekwinkels en backpackerhotelletjes. Het is echter een beetje vervuild.

PALERMO

Italia Square palermo Het district van Palermo is het grootste district in Buenos Aires, en is verdeeld in vele kleine onderverdelingen: Palermo Viejo, Palermo Soho, Palermo Chico, Palermo Hollywood, Las Cañitas, Villa Freud en Alto Palermo, met allemaal zijn eigen onderverdeling die zijn eigen charme en karakter heeft. Palermo is het huis van El Parque Tres de Febrero, dat ook als Bosques de Palermo bekend staat dat een rozentuin, een Andalucische binnenplaats, een reusachtig kunstmatig meer, en mooie gemodelleerde promenades heeft. Dichtbij vind u ook de dierentuin van Buenos Aires, en de mooie Botanische Tuinen. Zowel ´s avonds als overdag heel erg leuk, vol met trendy winkels, restaurants, cafés en hotels.


RECOLETA

Cementerio Recoleta Dit is een eleganter district dat bekend staat vanwege zijn beroemde begraafplaats met graven van vele vroegere Presidenten, Eva Peron en anderen. Het werd genoemd naar het Convento de los Recoletos Descalzos (het Klooster van de Blootvoetse Franciscaanse Recoleto monniken). La Recoleta is een rijk woondistrict met vele pleinen, parken, café’s en galerijen, die een typische Franse architectuurstijl laten zien. Recoleta is ook de thuisbasis van de beroemde Basilica Nuestra Senora Del Pilar Kerk waar toeristen van over de hele wereld naartoekomen om deze heilige plaats te bezichtigen. Andere interessante gebieden omvatten Centro Cultural Recoleta, de „Stad van de Doden“ en Palais de Glace.

RETIRO

Retiro Buenos Aires Retiro is een rijk district in Buenos Aires, hoofdzakelijk vanwege zijn trein- en bus-terminals, zijn high-fashion winkelstraten, en zijn beroemde woondistrict voor rijke Argentijnen en executives. Retiro staat minder bekend als toeristenhoogtepunt en wordt meer gebruikt als vervoers/transfer punt, met lokale en lange-afstandstreinen en bussen die vanuit hier reizen naar alle delen van Argentinië. Aan de overkant van de straat van de belangrijkste terminal is Plaza San Martin, omgeven met vele restaurants en hotels. Het gebied bevat ook de Basiliek Santisimo Sacramento en de Israëlische ambassade. Niet erg ver hier vandaan is de Straat Florida, het beroemde winkelgebied voor diegenen die wat leuke aankopen willen doen terwijl zij in de buurt zijn.

BELGRANO

Belgrano Barreras Belgrano is voornamelijk een woondistrict en een van de hogere middenklasse buurten die Buenos Aires bezit. Het werd genoemd naar Manuel Belgrano, één van voorvaders van de Argentijnen. Er zijn vele winkels in dit gebied evenals restaurants, groene open vlaktes en unieke architectuur in het hele gebied. Het grenst aan trendy Palermo en er zijn steeds meer buitenlanders en expats die zich in deze zone vestigen. Aan het noordwesten grenst het met Nuñez; met Coghlan, Villa Urquiza, Villa Ortúzar en Colegiales aan het zuidwesten.

„Barrancas de Belgrano " is één van de prominentste plaatsen in het district. De reeks op de vroegere hellingen van de riverbank werd ontworpen door de landschapskunstenaar Carlos Thays, schepper van de Botanische Tuinen. Barrancas de Belgrano is verspreid over verscheidene stadsblokken en bestaat uit hoge middenklassen-flatgebouwen.

Hier vind je belangrijke herenhuizen en ambassades vinden, en veel hotels. Avenida Cabildo is de hoofdstraat van Belgrano, een drukke straat met veel autoverkeer, gekenmerkt door leuke cafés, kruidenierswinkels, bioscopen, specialiteitwinkels, boutiques, boekhandels, en vele andere. Druk met voetgangers is het vooral tijdens de weekenden aangezien Porteños (inwoners van Buenos Aires) uit diverse gebieden naar de stad komen om te winkelen.

Het grootste deel van de huisvesting van de buurt is gevestigd in de buurt van Cabildo. Luxeflatgebouwen zijn gebouwd in de straten die de Universidad de Belgrano, een privé liberaal-kunstenuniversiteit, omringen.

Belgrano Barrancas Belgrano Federico

GESPONSORD DOOR


| Tango in Argentina | Spanish Program in Buenos Aires | Volunteer Work in Argentinië | Excursions in Buenos Aires | Site Map | Resources |

© 2024 www.spanishinbuenosaires.Com - Learn Spanish Language in Argentina
Spanish immersion courses in Buenos Aires, Argentina
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: