Ingles
Aleman
Nederland

LEER SPAANS

VRIJWILLIGERS

INFORMATIE

KEN BUENOS AIRES!

OUT AND ABOUT

Studeer In Argentinië!

Omgeving van Buenos Aires:

Colonia de Sacramiento

Colonia de Sacramiento “Rustig” en “sfeervol” zijn woorden die vaak worden gebruikt om dit kleine dorp te beschrijven dat aan de kust van Uruguay is gevestigd. Het is minder dan drie uur vanaf het stadscentrum van Buenos Aires, maar het is een volledig verschillende wereld. U kunt dit dorp gemakkelijk bereiken met de veerpont.

Tijdens de zomer weekenden bevaren honderden Porteños de wateren van Rio del Plata om aan de hete en vochtige stadshitte te ontsnappen. Zij lopen over de rustige straten met kinderkopjes, bekijken de mooie koloniale huizen en de auto's van weleer, hebben lunch bij één van de comfortabele restaurants, en genieten van de overweldigende zonsondergang op één van de stille stranden. Colonia is, zowel letterlijk als figuurlijk een geheel ander land.

Colonia Sacramento 2 Colonia, officieel Colonia de Sacramiento, werd opgericht in 1680. Het is een uiterst klein dorp maar heeft een grote geschiedenis. Het is om deze reden dat Unesco het op de lijst van werelderfgoed plaatste in 1996. Zijn besteende straten die er in combinatie met de koloniale huizen en kleurrijke bloesembomen perfect uitzien, laten je een ware tijdsreis ervaren. Het is gemakkelijk om Colonia te voet te ontdekken, maar het is ook mogelijk om fietsen, auto's, en golfkarren bij de haveningang te huren.
Aantal inwoners: 30.000.
Afstand van BA: 60 km.
De tijd van de reis: 1 tot 3 uren met de veerboot.
Hoe te bereiken: Buquebus heeft snelle en langzamere veerboten aan Colonia.
Prijs: Tussen 155 en 250 Peso's voor een retour kaartje.

Tigre en de Delta

Tigre Buenos Aires Tigre is één van populairste en belangrijkste get-a-ways voor Porteños. Wanneer zij er een weekendje weg willen van de hectische stad van Buenos Aires kiezen zij vaak voor de rustige voorstad van Tigre, die dichtbij de rivieroever ligt. De stad zelf is vrij aardig, maar eigenlijk gaat het vooral om de Delta del Parana en zijn rivieren/ kanalen. Op de rivieren, die uit de binnenlandse wildernisstromen uit het Noorden voortkomen en in de delta uitlopen, kunnen bootreizen gemaakt worden. De bootreizen bieden stops bij koloniale herenhuizen aan die u kunt bezoeken of u kunt enkel uitstappen en langs de vreedzame looproutes lopen. Langs de kusten zijn er vele water activiteiten zoals zeilen en kayaking.

Tigre Buenos Aires 2 Op zondagen is er een markt met vele souvenirs, bloemen en er wordt lekker eten verkocht.
Tigre is een perfecte plek om van het weekend en van de rustige Argentijnse wateren te genieten.
Aantal inwoners: +/- 30.000.
Afstand van ba: 28 km.
De tijd van de reis: 1.5 uur.
Hoe te bereiken: Bus 59 of 60 of de trein vanaf het Retiro station. Als u geïnteresseerd bent, kunt u overstappen in de “Tren De La Costa” bij het Maipu station. Deze trein is aangepast voor toeristen, rijdt een beetje langzamer, zit wat lekkerder en maakt korte stops bij de kleine marktjes.
Prijs: Bus 3 peso's Trein: 8+2 peso's.
Tren de la costa: ong 20 pesos (varieert).

San Antonio De Areco

San Antonio Areco Slechts twee uur verwijderd van de hectiek van de stad Buenos Aires kunt u vinden wat je zoekt. Een stadje ongeveer 110 kilometers verderop, in de provincie van Buenos Aires, genoemd San Antonio de Areco, is precies wat je nodig hebt. Dit Gaucho dorp, soms ook wel Los Pagos de Areco genoemd, is een vreedzaam en sereen stadje die dateert uit de vroege 18de eeuw.

Het bevindt zich in de grasgroene Pampas in het noorden van de provincie Buenos Aires, die door ´rolling fields´ worden omringd.

De locale bewoners zijn uiterst warm en vriendschappelijk met vele mensen die de traditionele gaucho baretten, laarzen en sjaals dragen. Het is het soort stad waar aardige ´Buenos Dias´ of ´Buenas Tardes´ in orde zijn telkens wanneer u iemand anders op de straat tegenkomt, natuurlijk gecombineerd met een glimlach en een handgebaar. De mensen lopen hier langzaam en nemen hun tijd om met hun buren of een vreemdeling te babbelen. Inkopen worden hier gedaan met de fiets als transportmiddel, in plaats van de auto.

Het zien van het traditionele leven hier zal u onmiddellijk een soort van rust geven. Het relaxte leeftempo van het leven hier, samen met het zachte geluid van de zingende vogels, zullen u meteen een vreedzaam gevoel geven.

San Antonio Areco 2 San Antonio de Areco is beroemd voor zijn Gaucho cultuur en rust. Indien u op zoek bent naar Gauchos, zullen de mannen, de paarden, het leer, het zilver en estancias (traditionele landbouwbedrijven) in de richting van San Antonio wijzen. Het is het geboorteland van de nationale traditie.

Hoewel het in ´the middle of nowhere´ gevestigd is, is er nog meer dan genoeg te doen om uzelf te vermaken en je bezig te houden!

Aantal inwoners: 23.000.
Afstand vanaf BA: 110 km ten Noorden van Buenos Aires.
De tijd van de reis: +/- twee tot twee en half uur.
Hoe te bereiken: De bus van het Retiro station (verscheidene bedrijven) of door een trein/buscombinatie.
Prijs: Tussen 20 en 26 peso's, afhankelijk van de dag en het busbedrijf.

GESPONSORD DOOR


| Tango in Argentina | Spanish Program in Buenos Aires | Volunteer Work in Argentinië | Excursions in Buenos Aires | Site Map | Resources |

© 2024 www.spanishinbuenosaires.Com - Learn Spanish Language in Argentina
Spanish immersion courses in Buenos Aires, Argentina
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: